topbanner-01.jpg

Velkommen til Haarby kirke og Løgismose Kapel

JEG HAR FÅET ET BREV

-hvori John Ville Rasmussen skriver følgende herlige anekdote:-

Jeg er barnebarn af kaptajnen af Nabben/Villa Grynæs. Han døde for mange år siden og både han og hans forældre er begravede på Haarby kirkegård. Jeg husker, at min farfar var kasserer for Haarby kirke. Da jeg var 10 år gammel, så jeg en kæmpe regnskabsbog ligge på hans bord. Det var regnskabsbogen for Haarby kirke. Heri havde han skrevet, at kirken var kalket "udenbords". Han var jo gammel sømand.

Tak for anekdoten, John.

Sognepræst Adam Boas

GUDSTJENESTE I PRÆSTEGÅRDSHAVEN

Søndag den 20. juni kl. 14.00

Vi har en dejlig tradition for gudstjeneste i det fri,

og i år finder gudstjenesten sted i præstegårdshaven

Kaffe og kage efter gudstjenesten

Sange og salmer:

Du danske sommer, jeg elsker dig

722 Nu blomstertiden kommer

725 Det dufter lysegrønt af græs

Danmark, nu blunder den lyse nat

INDVIELSE AF DEN NYE SOGNEGÅRD

Søndag den 5. september kl. 10-16

Fest og høstgudstjeneste i kirken

Kirkefrokost i den nye sognegård

Foredrag v. arkæolog Mogens Henriksen om de fund

der blev gjort på området under den nye sognegård

Tale v. provst Ole Hyldegaard Hansen,

menighedsrådsformand Anni Brejnholt m. fl.

Tilmelding Anne Andersen 30135593

KLAVERKONCERT I HAARBY KIRKE

Den 11 september kl. 15.00

Kirkens organist Jakob Horsbøl Andersen giver koncert på kirkens flygel. Jakob har efter 8 år færdiggjort sine studier på konservatoriet og i den anledning spiller han sit eksamensprogram. Der vil blive spillet værker af J.S. Bach, Ludwig van Beethoven, Frederic Chopin, Sergei Rachmaninov og Max Reger.

SPEJDERE I HAARBY

Spejderne i Haarby starter op med tre grupper - familiespejd, bævere og ulveunger.

Vi har allerede ledere til grupperne, men hvis du har lyst til at være assistent i en af grupperne, eller leder for en gruppe fra 6. klasse og opefter, så er du velkommen til at skrive til

sognepræst Adam Boas.

Søndag den 5. september vil KFUM spejderne være i præstegårdshaven og præsentere sig med forskellige aktiviteter og lidt information om, hvad det vil sige at gå til spejder.

Jeg har set spejdernes målsætninger, og i forhold til min tid som spejder, er der kommet meget nyt til. Nu er det ikke bare at binde knob og tænde bål, men også at tage duelighedstegn i bæredygtighed og naturbeskyttelse. Man kan også tage duelighedstegn i at bygge noget med egne hænder, at genbruge materialer - og selvfølgelig i kristendom og alle mulige praktiske færdigheder.

Det lyder som et rigtig godt projekt for mange børn og unge.

ET MENNESKE ER SKABT TIL AT HÅBE

Ligesom en fisk behøver vandet for at svømme, og en fugl behøver luften for at flyve, sådan behøver mennesket også håbet

for at kunne overleve.

Håbet om en god fremtid, det er livets ånde.

Hvis et menneske mister den målrettethed, så sygner det hen. Så bliver mennesket sygt. Så forholder mennesket sig hele tiden bagudvendt, og sørger over det som forsvandt. Det får et indtryk af, at alting er udsigtsløst og håbløst. Mennesket giver op.

Men det menneske som håber på en fremtid, oplever den glæde, at muligheden står højere end virkeligheden.

Der er virkelig noget stort, at håbe på.

Vi må prøve at bevare det håb, som Gud giver os.

Når vi samles til gudstjeneste, taler vi om det håb.

Gudstjenesten er mødet med den Gud, som giver os håb.

TÆND ET LYS I KIRKEN

Man er altid velkommen til at gå ind og tænde et lys i kirken. Tømrermester i Haarby, Erik Jørgensen, har skåret en glasplade til døbefonten, hvor lysene står.

Sådan et tændt lys er en lille bøn i sig selv.

TRIO KONCERT I KIRKEN

Søndag den 28. november klokken 16.00

Haarby Kirke inviterer til triokoncert. Trioen består af kirkens organist Jakob Horsbøl Andersen (Danmark), klarinettist Lovisa Vikenadler (Sverige) samt cellist Hannah Pichler (Østrig). De tre musikere mødte hinanden på konservatoriet og har spillet sammen i en længere årrække. Til koncerten vil der blive spillet værker af Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven og Felix Mendelssohn.

Kommende lørdagsdåb

efterår 2021

18. september kl. 10

6. november kl. 10

Poul Krebs i Haarby kirke

25. februar 2022

Døre: 19.00

Show: 20.00

300 billetter i salg

Køb billet på

Når Poul K gæster en række udvalgte kirker rundt om i Danmark, er det en gammel drøm der går i opfyldelse - og om sine forventninger til turen siger sangeren selv: Det er noget helt særligt for mig, at ta mine sange ind i det danske folks kirker, hvor der er højt til loftet og tid til nærvær og eftertanke!

Poul Krebs har denne gang valgt at holde udtrykket akustisk og intimt, og at opleve ham på den måde, er altid en ganske særlig og særligt nærværende oplevelse, hvor man kommer helt tæt på en af landets bedste og mest langtidsholdbare sangskrivere. Men for også at kunne sætte lidt ekstra farver og stemninger på sangene, tager han to af landets bedste sidemen med sig på kirketuren: bassisten og sangeren Troels Skjærbæk og pianisten Palle Hjorth.

Gudstjenester på Løgismose Kapel

i resten af 2021

26. spetember 8.45

31. oktober 8.45

21. november 8.45

24. december Juleaften 14.30

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil.

Ingen data