Konfirmanter2022-1.jpg

tekst

Velkommen til Haarby kirke og Løgismose Kapel

Sommerferie forude

Nu venter sommerferien. Det bliver dejligt at nyde nogle uger i sommerlandet, men jeg glæder mig allerede

til at komme tilbage til arbejdet igen,

for det bliver en pragtfuld sidste del af året i Haarby kirke.

Et nyt hold konfirmander møder ind, der er høstgudstjenste, jazzkoncert, kirkefrokoster, Bob Dylan koncert, de tre kongelige sopraner, mindegudstjeneste, March mod ensomhed, folkedans i sognegården, Christian Lass, orgelkoncert,

sogneudlfugt til Lund i Sverige, juletræsfest og bankospil,

midnatsmesse julenat og meget mere.

I kan glæde jer til kirkebladet som udkommer 1. september.

Jeg glæder mig til ferien - og til at komme tilbage igen.

Sognepræst Adam Boas

Broder Theodor

Senere på året, får vi besøg af Broder Theodor. Han blev franciskanermunk i en voksen alder, og han aflægger Danmark et af sine sidste besøg, for han er højt oppe i årene.

Han vil fortælle om sin vej fra en såkaldt almindelig tilværelse og ind i munkegerningen, og give os nogle af sine visdomsord.

Følg med her på siden, så skriver jeg igen om, hvornår han besøger os i sognegården.

Høstgudstjeneste i Haarby kirke

Søndag den 4. september kl. 10

Kirken pyntes af lokalrådets pyntegruppe, og det er nok værd at se. Det er godt at samles for at takke Gud for de gode gaver vi har fået her i livet. Der er jo egentlig så meget at takke for.

Efter gudstjenesten er der høstfrokost i sognegården. Det bliver hyggeligt at synge nogle af efterårets høstsange og nyde et godt måltid sammen.

Mindegudstjeneste i Haarby kirke

Alle Helgens søndag kl. 10.00

Vi læser navnene på dem som vi bisatte eller begravede i årets løb siden sidste Alle Helgen. Familierne til de navne der læses, får en personlig invitation med posten. Vi samles i den tro, at vore kære er gået ind til Guds fred og glæde. Den tro styrker os i det daglige, så vi glæder os til et gensyn med vore kære i himlen, og sådan at vi får mod til at vandre frem ad den vej, som ligger foran os her i livet.

Alle er velkomne til mindegudstjenesten. Mange har et savn, som også besvares af et godt håb, skønt de mistede en af deres kære for længere tid siden.

Bob Dylan

Koncertforedrag med Jens Stage

Torsdag den 24. november kl. 19

Jens er en helt almindelig nede på jorden nordjyde, som synger og spiller en fremragende guitar. Han vil undervejs i koncerten fortælle lidt om Bob Dylans numre og selvfølgelig spille mange af numrene for os.

Det bliver en god aften i kirken – vintermørket sænker sig, og vi skal høre god musik.

De ni læsninger

3. søndag i advent kl. 10.00 i Haarby kirke

m. Solist Christina Holm

samt læsere fra sognet.

Det er efterhånden skik i Haarby kirke, at vi holder De ni læsninger.

Vi læser udvalgte stykker fra biblen, som tilsammen fortæller frelseshistorien. Stykkerne er hentet fra Mosebøgerne, Profeterne, Evangelierne og brevene i Det ny Testamente.

Efter gudstjenesten er der den skønne ”julede” frokost i sognegården.

Vi glæder os til se jer alle sammen til en dejlig formiddag i december.

Midnatsmesse i Haarby kirke

Juleaften kl. 23.30

Juleaften får en højtidelig afslutning, med salmer som hører julenatten til og med en kort prædiken over det mirakuløse i en af kristendommens største fejringer.

Vi skal synge julenattens salmer, høre et stykke for flygel og dvæle ved de tolv klokkeslag ved midnat, når alle verdens kristne på samme tid, samler tankerne om miraklet i Bethlehem julenat.

Tænd et lys i kirken

Man er altid velkommen til at gå ind og tænde et lys i kirken. Tømrermester i Haarby, Erik Jørgensen, har skåret en glasplade til døbefonten, hvor lysene står.

Sådan et tændt lys er en lille bøn i sig selv.

Lørdagsdåb i 2022

Haarby kirke

30. juli kl. 10.00

Gudstjenester på

Løgismose Kapel 2022

27. marts kl. 8.45

18. april – Pilgrimsvandring m. andagt i kapellet kl. 12.00

26. maj Kristi Himmelfartsdag kl. 8.45

28. august kl. 8.45

25. september kl. 8.45

23. oktober kl. 8.45

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil.

Ingen data