Konfirmanter2022-1.jpg

Foredrag om mirakler

V. Professor Niels Christian Hvidt

Sognegården den 8. februar kl. 19.00

For nogle år siden havde vi besøg af Niels Christian Hvidt, hvor han fortalte om sammenhængen mellem tro og helbred.

Denne gang skal det handle om åbenbaringer og mirakler

i den kristne kirkes historie.

Hvordan blev der taget imod dem?

Luther mente også, at det var afgørende med et personligt trosforhold, som indebar muligheden af åbenbaringer og mirakler.

Vi glæder os til et spændende foredrag.

Troen hjælper dig

En ældre munk besøgte en gang en yngre munk – og fik lov at bo hos den yngre munk i en uge. Den ældre munk bad udtrykkelig kun om en skive brød og et glas vand om dagen, så længe han boede der.

De første dage fik de ældre munk serveret dette beskedne måltid, men herefter ville den yngre munk afprøve den ældre munks mådeholdenhed, om han dog virkelig kunne nøjes med det? Derfor, på tredjedagen serverede han kun et glas vand og slet intet brød for den gamle munk. Sådan fortsatte det også på fjerde og femtedagen – den ældre munk lod sig nu nøjes med et glas vand og sagde ingenting til den yngre munk.

Nu spurgte den unge munk den ældre: - var du slet ikke urolig, da jeg pludselig kun serverede vand for dig? Og den gamle svarede, om du så i tyve dage kun havde givet mig vand, havde jeg intet sagt – for så længe min tro er stærk, så længe er min krop det også.

Kære kristne brødre og søstre – vores tro gør os stærke og hjælper os med at holde meget ud. Når vi går til gudstjeneste, så styrker vi vores tro, sådan at den hjælper os med at tåle de udfordringer som vi møder. Med bøn og salmer fylder vi gode ting på vores tro, sådan at vi går styrkede fra gudstjeneste og har fornyet modstandskraft.

Sognepræst Adam Boas

Koncert i Haarby kirke med Pop and Soul

Haarby kirke den 19. marts kl. 15.00

Pop´n soul er et 100 mand stort kor fra Ryslinge på Fyn, som synger alle de aktuelle hits, som vi kender. Det er Andreas Odbjerg, Ed Sheeran, Ohland, Celine Dion, Billie Eilish m. fl.

Babysalmesang v. Michelle

Man er velkommen til babysalmesang i Haarby kirke.

Kom og nyd en hyggestund med jeres baby,

hvor sanser og motorik bliver brugt.

Alder 0-10 måneder

Første fredag i hver måned kl. 8.30-9.30

Tilmelding til Michelle på michellewarren@hotmail.com

Koncert i Haarby kirke

Søndag den 14.maj kl. 16.00

De tre kongelige sopraner

Kirkegården som indviet og helligt sted?

Hvorfor er kirkegården et indviet og helligt sted?

Kirkegården er et helligt og indviet sted, fordi det er stedet, hvor dem vi mistede ligger og venter på opstandelsen.

Kirkegården er i traditionel kristen forstand et ventested. Vi bevæger os rundt mellem alle dem som venter. Det er præcis hvad der gør netop en kirkegård til et helligt og indviet sted.

Vi må ikke forstyrre de ventende, men snarere på dette sted, samle vore tanker og dele de ventendes forventning om den kommende verden

i Guds rige.

Sognepræst Adam Boas

Fra Luthers skrift  ”De gode gerninger”

”Den første og højeste og aller ædleste gode gerning er troen på Kristus, sådan som han siger i Joh 6,28, da jøderne spurgte ham: Hvad skal vi gøre, for at vi kan gøre gode guddommelige gerninger? da svarede han: Dette er den gode, guddommelige gerning: -

at I tror på ham, som Gud har sendt.

Når vi nu om stunder hører dette, så løber vi let hen over det og agter det ganske ringe som noget, der er let at gøre; skønt vi dog her skulle stå stille i lang tid og lægge stor vægt på det. For i denne ene gode gerning, må alle andre gerninger gå op”.

Tænd et lys i kirken

Man er altid velkommen til at gå ind og tænde et lys i kirken. Tømrermester i Haarby, Erik Jørgensen, har skåret en glasplade til døbefonten, hvor lysene står.

Sådan et tændt lys er en lille bøn i sig selv.

Gudstjenester på

Løgismose Kapel 2022

27. marts kl. 8.45

18. april – Pilgrimsvandring m. andagt i kapellet kl. 12.00

26. maj Kristi Himmelfartsdag kl. 8.45

30. oktober kl. 8.45

20. november kl. 8.45

24. december kl. 14.30

Om Haarby kirke og Løgismose kapel

Haarby kirke stammer fra den store kirkebygningstid under Valdemarerne.

Fund af træværk under koret i forbindelse med en tidligere restaurering, giver dog grund til at mene, at her har ligget kirke endnu længere tilbage, formentlig fra 1000 tallet.

Haarby kirke er Fyns største landsbykirke med ca. 500 siddepladser. Kirken er bygget i romansk stil.

11. januar 2023

Voksenkor i sognegården kl. 18.30 v. Carsten Sindvald